جهت مشاوره رایگان شماره خود را وارد نمائید.
آموزش طراحی پارچه از رشته هایی است که شدیدا نیاز به خلاقیت و ایده های نو دارد. طراحان با توجه به نوع کاربرد پارچه اقدام به طراحی می کنند.این رشته شامل طراحی انواع پارچه های لباسی، انواع پرده، موکت، پارچه های مبلی می شود.(طراحی حالت های پارچه)
طراحی انواع پارچه هم به صورت دستی و هم به صورت نرم افزاری انجام می گیرد. طراحان پارچه ابتدا طرح خود را به انواع ابزارهای هنرهای تجسمی اجرا می کنند و سپس آن را اسکن کرده و با نرم افزارهای گرافیکی به تصحیح و آماده سازی آن برای اجرای چاپ بر روی پارچه مورد نظر طراحی می کنند. در طراحی پارچه به هنگام تفکیک رنگ باید به نوع پارچه و نوع چاپ طرح توجه کرد.
امروز اکثرا طراحی انواع پارچه مستقیم با نرم افزارها انجام می گیرد. طراحی های تی شرت و انواع پارچه های دیگه با توجه به آرشیوهای غنی تکسچر و پترن به راحتی صورت می گیرد. البته باید توجه داشت که استفاده از انواع تکسچر و پترن برای اجرای یک طرح پارچه نیازمند تفکر و ایده است. در پارچه های متری تکرار طرح باید به گونه ای انجام شود که شکستگی در طرح دیده نشود. در واقع طرح های متری راپورت بندی میشومد. راپورت بندی بسیار با اهمیت است. در راپورت بندی یک طرح پارچه با توجه به تکرار طرح در طول پارچه طراح سعی دارد که شکستگی در طرح دیده نشود یعنی اینکه محل تکرار طرح مشخص نشود.
با حضور نرم افزارهای گرافیکی تفکیک رنگ بهتر
و دقیق تر و صد البته آسان تر انجام می شود. در طراحی پارچه با توجه به کاربرد طراحی انجام می شود. در طراحی انواع پارچه های کودکان ازالمان های کارتونی استفاده می شود. در اکثریت موارد از پترن های کارتونی برای این نوع پارچه ها استفاده می شود. پترن به طرحی گفته می شود که که یک یا چند المان در آن به صورت افقی و عمودی تکرار شود. پترن ها در طراحی های پرده و موکت نیز استفاده دارد.
آموزش طراحی پارچه
یک طراح لباس موفق باید مهارت طراحی پارچه را نیز داشته باشد. در واقع طراحی پارچه و طراحی لباس مکمل همدیگرند. طراح پارچه باید با توجه به نوع لباس ها و کاربرد پارچه طرحی را اجرا کند. مثلا برای پارچه های کودکان نمی شود از طرح هایی با المانهای بزرگ استفاده کرد. و یا برای پارچه های رو مبلی نباید از المان های ریز و کوچک استفاده کرد.
طراحان پارچه با توجه به مهارتهایی که دارند می توانند به طراحی انواع کاشی و سنگ و همچنین ظروف غذاخوری بپردازند. در واقع هر چیزی که نیاز به چاپ داشته باشد در حوضه توانایی های طراحی پارچه قرار دارد. طرح پارچه در نمایش زیباتر شدن لباس اهمیت بسزایی دارد.(طراحی پارچه چهارخانه)
توجه به فرهنگ مناطق و استفاده از طرحهای سنتی هر منطقه می توتند در طرحهای جدید کمک حال طراحان پارچه باشد. شناخت از فرهنگها و شناخت انرژی طرح و المان در اجرای یک طرح پارچه نهایی اهمیت بسیار دارد. فراموش نکنیم که رنگها در طراحی می توانند شگفتی های بسیار ایجاد کنند. گاهی در یک طرح پارچه نیازی به استفاده از المان نیست و بازی رنگها طرحی فوق العاده را به نمایش می گذارد. پس شناخت رنگها و کاربردهای برای طراح پارچه نیاز مند است.
آموزش طراحی پارچه دارای دوره های خاص طراحی دستی و طراحی نرم افزاری است. در این آموزش ابتدا هنرجویان با مراحل شناخت ابزارهای اثر گذار و هنرهای تجسمی آشنا می شوند. نیاز است که قواعد هنرهای تجسمی به خوبی آموزش داده شود. اجرای صحیح تناسبات و تعادل در طراحی و همچنین شناخت کافی و کامل از رنگها جزء اصلی آموزش طراحی پارچه می باشد.
در مراحل بعدی این آموزش باید به هنرجویان چگونگی ترسیم و طراحی المان های جدید و ایده های نو آموزش داده شود. در این قسمت از آموزش خلاقیت و استعداد هنرجو نقش اصلی را به عهده دارد. طراحی المان ها باید بر اساس کاربرد پارچه در نظر گرفته شود. مثلا برای پارچه های رو مبلی از المان های گل بیشتر استفاده می شود. شناخت المان ها و طرح های سنتی هر فرهنگی به طراح پارچه این امکان را می دهد که بتواند طرح های نو از اساس فرهنگ خود ترسیم کند.
در مراحل بعدی لازم است که طرح حهای دستی و اجراهایی را که با ابزار های هنر های تجسمی انجام گرفته اسکن نموده و مراحل فنی و تفکیک رنگ در کامپیوتر شکل بگیرد. در این قسمت آشنایی با نرم افزارهای گرافیکی و توانایی کار با این نرم افزارها جزء مهارت هایی است که باید آموزش داده شود. یعنی در اصل آموزش طراحی پارچه شامل دوره های مهارت های گرافیکی ، استفاده از نرم افزارهای گرافیکی ، شناخت مبانی و قوانین هنرهای تجسمی، ترسیم المان های نو و ایده های جدید، طراحی بر اثرپذیرها با ابزار اثر گذار تجسمی، مراحل راپورت بندی و پترن سازی و در نهایت تفکیک رنگ می باشد.
راپورت بندی و پترن سازی از اصلی ترین مباحث طراحی پارچه می باشند. راپورت بندی طرح زمانی صورت می گیرد که قصد طراحی برای پارچه های متری را داشته باشیم. به این صورت طرح در اندازه ای مشخص تکرار می شود ولی این تکرار نباید در نظر بیننده دیده شود.
پترن سازی به معنی استفاده از یک یا چند المان برای ایجاد یک طرح یک پارچه است. معمولا در پترن سازی از یک یا چند المان با چرخش در آنها و تغییرات فاصله شکل می گیرد. این پترن ها معمولا نیز المان هایی ریز دارند.
آکادمی طراحی لباس پارس با دوره های تکمیلی طراحی پارچه سعی دارد تجربه ها و راه های نوین را در اختیار هنرجویان قرار دهد تا بتوانند با دید بازی که نسبت به پارچه پیدا می کنند در طراحی مد و لباس از آن استفاده کنند. دوره های جامع این آزمایش و آشنایی با تکنیک های انواع چاپ بر روی پارچه در مجموعه آموزش هنر پارس این امکان را به هنرجویان می دهد که هم بتوانند به عنوان طراح مد و لباس با شناخت کامل از پارچه و طراحی آن به کار مشغول شوند و هم اینکه بتوانند فقط در این زمینه به درجات بالا برسند و فقط در این زمینه چاپ اقدام به کار کنند.
این آموزش ها امروزه در کشوره های دارای صنعت نساجی به صورت کامپیوتری انجام می شود و دقیق ترین تفکیک رنگها را توسط نرم افزار ها انجام می دهند. آموزش طراحی پارچه با توجه به خواسته های هر جامعه ای در نوع ارائه طرح متفاوت است. مثلا در کشور ما آموزش ها بر مبنای طرح هی اصیل و سنتی ایرانی استوار است و در این دوره ها سعی می شود که طراحان جوان با توجه به طرح های قدیمی ایرانی به طراحی بپردازند. هرچند نیاز است که در دوره های آموزشی هنرجویان با طراحی های کشور های دیگه نیز آشنا شومند تا بتوانند به سلیقه هر قشر و جامعه ای به طراحی بپردازند.
در آموزش دوخت شلوار کمر کشی دو نوع روش دوخت کمر به همراه کش را به شما آموزش…
در این مقاله به آموزش رسم الگو دامن نیم کلوش می پردازیم .رسم این الگو بسیار ساده…
در مرحله ی اول میریم برای آموزش الگوی اساس بالاتنه مردانه مدل هاوایی. الگوی بالاته…
در این مرحله میریم برای آموزش الگو و دوخت یقه انگلیسی قابل تمدید. برای کشیدن…
در مرحله آخر آموزش الگو و دوخت آستین کوتاه مردانه رو باهم بریم. برای کشیدن…
در مرحله بعد آموزش دوخت و الگوی جیب پیراهن می بینیم. الگوی جیب پیراهن برای…