در این مقاله به برش عصایی در لباس می پردازیم . در الگوی پشت زمانی که پنس سرشانه را می بندیم(این پنس از طرف یقه به طرف سرشانه بسته می شود) الگو کیس می افتد برای رفع این کیس خطی موازی با خط سینه از طرف حلقه تا نوک پنس می کشیم و آن خط را قیچی می کنیم به این صورت قسمت قیچی شده کمی باز شده و کیس الگو برطرف می گردد.
فیلم آموزشی برش عصایی در لباس
آموزش برش عصایی در لباس
برای برش عصایی در لباس چند مرحله وجود دارد که ما در اینجا چند مورد آن را تشریح خواهیم کرد :
1.الگو سازی در برش عصایی
برای الگوسازی برش عصایی ابتدا 2/1 حلقه آستین را پیدا میکنیم، یک نکته که باید اینجا بهش توجه کنیم اینه که تو سایزهای بزرگتر از 42 ، از 2/1 حلقه یک سانت برید بالاتر و تو سایز کوچکتر یک سانت بیاین پایین و بعد جایگاه برش را مشخص کنید (به دلیل اندازه دور سینه) از این نقطه به مرکز سینه وصل می کنیم و یک خط صاف می کشیم، حالا برای اینکه بتونیم راحت تر برش عصایی رو طراحی کنیم اول وسط این خط را پیدا می کنیم بعد یک سانتی متر از نقطه به سمت بالا میریم و هلال را به این صورت وصل می کشیم و حتی با خط کش منحنی این کار رو راحت تر هم میتونید انجام بدید.
2.نحوه برش عصایی در لباس
تو برش عصایی بهتره که یک ساسون لقی هم بگیرین تا بهتر روی تن بشینه، نکته ای که باید بهش توجه کنیم این است که برای هم اندازه و منطبق شدن برش عصایی دو سمت و برای اینکه تو دوخت به مشکل نخورین، خط بزرگتر و خط کوچکتر هلال عصایی را اندازه می گیریم و باید دقت کنیم که یک اندازه باشد، بعد خط وسط ساسون رو تا هرجا که قد لباس است امتداد میدیم، علامت قیچی میزنم که مشخص باشه از کجا باید قیچی بخوره یک نکته هم حتما توجه کنید مرکز ساسون سرشونه با مرکز سینه رو حتما یک نقطه موازنه براش تعیین کنید زمانی که شما میخاین این دو نقطه هلال عصایی را باهم بدوزین این نقطه ها خیلی مهم که دقیقا منطبق باهم قراربگیرن حتی می تونین توی برش منحنیتونم نقطه موازنه تعیین کنید و موقعی که برش میزنید نقطه را چرت بزنید. حالا تواین مرحله ساسون سرشونه رو میبندیم و در واقع یک نوع انتقال ساسون انجام دادیم، خب الگوسازیمون رو انجام دادیم حالا بریم باهم برش بزنیم.
بعد از مرحله الگوسازی حالا نوبت میرسه به برش اون روی پارچه به این صورت که شما پارچه رو ازپشت پهن میکنید، قسمت دوتیکه کار رو کنار همدیگه قرارمیدیم و جلو کار رو با لبه پارچه راسته گیری میکنید و باید دقیقا موازی با راه پارچه تون باشه (برای اینکه اگر تو راه پارچه نباشه لباس توی بدن میچرخه و چروک میفته) تیکه کناری برش عصایی را قسمت پایین کارش رو دقیقا موازی با تیکه پایین قرارمیدیم و در راستا تیکه مقابلش قرارمیدیم. همیشه سوزن ته گردی که برای ثابت کردن الگو روی پارچه است را از یک جهت بزنید تا پارچتون جمع نشه، بعد از اینک پارچتونو جاگذاری کردین به فاصله یک سانت و نیم برای هربرش و دور الگو جای دوخت در نظر می گیریم.
3. دوخت
تو برش عصایی برای اینکه دوخت راحت تری داشته باشیم ابتدا مرکز سینه و خط کمر را علامت میزنیم، توی قسمت جلو لباس اگرمیخاین لباستون خوش فرمتر قراربگیره میتونید اون رو کامل لایی بزنید که میتونه لایی پرشین یا لایی حریر باشه، اگرمیخاین کامل رنگ خودش باشه میتونید از لایی حریر استفاده کنید چون رنگ بندی متنوع داره و لایی دیگه که میتونید استفاده کنید لایی پرشین هستش و ما با توجه به جنس پارچه که کرپ هست پرشین رو انتخاب کردیم، بعد از برش وارد مرحله دوخت میشیم لطفا تا پایان کار با ما همراه باشید.
برای دوخت این برش عصایی دو برش را کنارهم قرار میدیم، موقع برش پارچه توی قسمت های مختلف چرت میزنیم و نقطه موازنه ایجاد می کنیم که موقع دوخت بهش نیاز داریم و باعث میشه دو طرف کار دقیقا شبیه هم بشه و راحت سر جای خود قرار بگیرد.
شما این نقاط را روی همدیگه بذارین، روی دو تکه پارچه باید روبروی هم باشد، نقطه موازنه ها رو روی هم قرار بدین توی برش عصایی یک سمت برشتون منحنی تر از سمت دیگس، برای اینک بتونید راحت تر این منحنی رو بدوزین اولین کاری که میکنید اینه که نقطه موازنه قرار میدین، بعد از این کار جلو الگو رو میذارین رو اون قسمت که منحنی بزرگتری داره به سمت پایین میدوزیم و موقع دوخت هم از همین جهت شروع می کنیم برای اینکه بتونیم راحتتر این لباس رو بدوزیم، از پایین به بالا دوخته میشه قسمتی که بزرگتره پایین قرارمیگیره و قسمتی که کوچکتره بالا قرارمیگیره. برای اتوکاری این برش شما میتونید دوتا درز این کار رو باز کنید و هرکدوم رو به یک جهت بخوابونین یا میتونید دو طرف کار به سمت پهلو بخوابونین و بعد پرس کنید.
آموزش های دیگر ما