جهت مشاوره رایگان شماره خود را وارد نمائید.
با آموزش الگو دامن راسته در خدمتتون هستیم. الگوی دامن راسته به ۴ اندازه نیاز دارد:
۱-دور کمر
۲-دور باسن
۳-بلندی باسن
۴-قد دامن
الگو را از سمت چپ شروع به کشیدن می کنیم ، یک خط از چپ به راست گونیا می کنیم،راس گونیا شماره ۱ می شود . از نقطه ۱ به ۳ به اندازه نصف دور باسن + ۱ تا ۲ سانتیمتر می کشیم. ۲ سانتیمتر برای خانم هایی است که دور باسنشان بالای ۱۲۰ سانتیمتر است و ۱ تا ۵/۱ سانتیمتر برای خانم هایی که لاغرترند . چون الگو را به اندازه ½ می کشیم ، اندازه های عرضی تقسیم بر ۲ می شود اما اندازه های طولی به همان اندازه است . نقطه ۲۳ را به پایین گونیا می کنیم تا نقطه ۴ ایجاد شود ، در این مرحله یک مستطیل داریم . از نقطه ۱ به اندازه بلندی باسن پایین می آییم که نقطه ۵ ایجاد می شود ، نقطه ۵ را به سمت راست امتداد می دهیم تا نقطه ۶ بدست بیاید. (نقطه ۵ به ۶ خط باسن می شود)
در انواع دامن یا لباس ها دو خط برش در پهلوها داریم ، برای مشخص کردن خط برش پهلو در الگو به اندازه ½ خط ۱ تا ۳ + ۱ سانتیمتر آزادی ، از خط ۱ به سمت راست علامت می زنیم که نقطه ۷ می شود و نقطه ۷ را به پایین گونیا می کنیم . از تقاطع نقطه ۷ با خطوط ۵ و ۶ شماره ۸ و از تقاطع با خطوط ۲ و ۴ شماره ۹ بدست می آید . در این مرحله الگو ۲ تکه می شود که سمت چپ قسمت جلوی الگو و سمت راست قسمت پشت الگو می شود . برای مشخص کردن اندازه دور کمر روی الگو از نقطه ۱ به ۳ روی خط کمر به اندازه ½ دور کمر + ۱ سانتیمتر علامت می زنیم که شماره ۱۰ می شود .( نقطه ۱۰ تا ۳ اختلاف کمر و باسن است که حداکثر با دو ساسون دوخته می شود )
برای اینکه کمر دامن اندازه تن باشد باید روی کمر ساسون بدوزیم . ساسون ها یک طول و یک عرض دارند که طول ساسون روی الگوی جلو کمتر و روی الگوی پشت بیشتر است ولی عرض آنها نباید از ۳ سانتیمتر بیشتر باشد چون هنگام دوخت ممکن است کیست ایجاد شود . برای این کار اندازه ۱۰ تا ۳ را از حداکثر ساسون یعنی ۶ سانتیمتر کم می کنیم ، هرچقدر فاصله ۱۰ تا ۳ بود از حداکثر ساسون ها کم می کنیم بعد جواب بدست آمده را تقسیم بر ۲ می کنیم ، عدد بدست آمده را یکبار + ۵/۰ برای الگوی جلو و یکبار منهای ۵/۰ برای الگوی پشت می کنیم .
در قسمت جلوی الگو از نقطه ۷ به سمت چپ ، آن مقداری را که به اضافه ۵/۰ کرده ایم داخل شده که می شود نقطه a7 و به نقطه ۸ صفر می کنیم .(بصورت هلال خارج) در قسمت پشت الگو از نقطه ۷ به سمت راست، آن مقداری را که منهای ۵/۰ کرده ایم داخل شده که می شود نقطه b7 و به نقطه ۸ صفر می کنیم .(بصورت هلال خارج) در این مرحله پهلوهای دامن آماده شده است و باید روی الگوی جلو و پشت ساسون بگیریم . فاصله ۱ تا ۷a را تقسیم بر ۲ می کنیم و ½ آن را بدست می آوریم ، یک ساسون با طول ۱۰ تا ۱۲ سانتیمتر و با عرض ۳ سانتیمتر (یعنی ۵/۱ سانتیمتر در هر طرف) رسم می کنیم .
روی الگوی پشت از ۷b تا ۳ ، نصف آن را بدست می آوریم ، یک ساسون با طول ۱۴ تا ۱۶ سانتیمتر و با عرض ۳ سانتیمتر(یعنی ۵/۱ سانتیمتر در هر طرف) رسم می کنیم . در این مرحله باید کمر را کنترل کنیم ، فاصله ساسون ها تا درز پهلوها باید به اندازه دور کمر باشد.( ½دور کمر +۱) اگر به هر دلیلی دور کمر بزرگتر بود نمیتوانیم ساسون ها را پهن تر کنیم اما می توانیم در قسمت الگوی پشت به تعداد ساسون ها اضافه کنیم . روی دامن باید یک کمر بدوزیم بخاط اینکه این کمر از خط کمر بلندتر نشود باید روی نقطه شماره ۱ ، ۵/۲ سانتیمتر پایین می آییم ۷a و ۷b 5/1 سانتیمتر و شماره ۳ ، ۵/۲ سانتیمتر هلال می کنیم تا خط کمر جدید بوجود می آید .
نکته: برای دامن های تنگ یا راسته بهتر است پارچه ای که انتخاب می شود خشک باشد و ایستایی خوبی داشته باشد .
در آموزش دوخت شلوار کمر کشی دو نوع روش دوخت کمر به همراه کش را به شما آموزش…
در این مقاله به آموزش رسم الگو دامن نیم کلوش می پردازیم .رسم این الگو بسیار ساده…
در مرحله ی اول میریم برای آموزش الگوی اساس بالاتنه مردانه مدل هاوایی. الگوی بالاته…
در این مرحله میریم برای آموزش الگو و دوخت یقه انگلیسی قابل تمدید. برای کشیدن…
در مرحله آخر آموزش الگو و دوخت آستین کوتاه مردانه رو باهم بریم. برای کشیدن…
در مرحله بعد آموزش دوخت و الگوی جیب پیراهن می بینیم. الگوی جیب پیراهن برای…