آموزش خیاطی رایگان دوخت چادر نماز
در ادامه میخواهیم آموزش خیاطی رایگان دوخت چادر نماز را که برایتان آماده کرده ایم قرار دهیم. امیدوارم این آموزش که آکادمی پارس برایتان آماده کرده است استفاده بهینه داشته باشید.
آموزش خیاطی
آموزش دوخت چادر نماز ،برای اندازه گیری ابتدا پارچه را از طول بر روی سر انداخته به طوری که یک سر آن روی زمین قرار گرفته (البته با نظر گرفتن قد دلخواه چادر) بالای سر رفته واز طرف دیگر به پایین سرازیر شده به اندازه این طرف علامت زده شود. سپس دو سر پایین چادر را سنجاق زده و قیچی شود. (اگر برای بیرون از منزل باشد قد پاشنه کفش به زاپاس اضافه شود).
آموزش خیاطی
پارچه تبدیل به دو مستطیل کوچک وبزرگ می شود.
وسط این دو مستطیل را علامت زده و از طرف ترکی پارچه به هم دوخته می شود.
چادر را دولا روی زمین پهن کرده و از طرف ترکی پارچه (بالای سر) ۱۲ الی ۱۵ سانتی متر تا می شود که بالای پارچه چهارلا می شود.
پارچه طوری که به صورت کله قندی تا شود، به صورت سه گوش و مانند دامن کلوش چرخانده و به اندازه قد قیچی می زنیم اگر یک متر با سنجاق به گوشه چادر ثابت کرده و به فواصل مختلف علامت گذاری شود برش راحت تر انجام می شود. اندازه گیری درست انجام می شود.
اگر پارچه عریض باشد کناره های چادر گوشه نمی خورد ولی اگر مستطیل دومی خیلی کوچک تر باشد یک پارچه سه گوش که راسته آن با ترکی یکسان باشد نیاز داریم.
پارچه از قسمت های برش خورده پایین با ترکی مستطیل بالا جور شود در غیر این صورت پارچه سیر و روشن می شود.
برای دوخت پایین چادر اگر ماشین دوخت اورلوک داشته باشید ابتدا سردوز کرده سپس پارچه تا شده و از روی بادوخت راسته دوخته شده وکار تمیزتر انجام می گیرد. راه دوم پایین چادر را به اندازه دلخواه تا کرده و پس دوزی می شود.
راه سوم برای افراد مبتدی به اندازه یک سانتی متر به صورت ساده بدون تا چرخ کرده اتو می شود سپس همین مقدار را از رو تا کرده و چرخ می شود مانند چایین دامن کلوش یکی از نکات دوختی می باشد.
آموزش خیاطی
آموزش فوق روشی است که معمولا در آموزشگاهها به کارآموزان آموزش داده میشود، اما این روش ایرادهایی نیز دارد. فرایند طولانی دوخت، مصرف بیشتر پارچه و اینکه عموما دستکهای چادر خیلی بلندتر میشوند.
این هم یک روش دیگر که ایرادات بالا را ندارد
پارچه را از روی چپه بر روی سر طرف قرار داده بعد از پایین به قدی که میخواهید چادر باشه با صابون یا مداد علامت بزنید
بالای سر هم دقیقا هرچقدر که همیشه هست و هرطوری که چادر را سر میکند باید پایین بیاد اگر کمتر یا بیشتر باشد پارچه کم و زیاد خواهد شد
از پایین پارچه قد چادر را روی سر دورتادور ( جاهایی که پارچه به زمین میرسد) با در نظر گرفتن ۱ تا ۲سانت برای تا زدن علامت بزنید
اگر نصف چادر را هم اینطور علامت بزنید کافیه.بعد چادر را پهن کنید روی زمین به صورت دولا خطوطی که علامت زدید و میتوانید فقط با چشم دنبال کنید و قیچی بزنین یا اینکه با مداد یا صابون خط مورد نظر را گرد و مرتب کنید و بعد برش بزنید. از یک سر پارچه ، بعد از این برش اولیه وسط مقدار اضافه را با در نظر گرفتن اندازه مورد نظر پیدا کرده و به وسط تکه ی بالا کوک یا سنجاق کنید.
دوباره بخواهید که چادر را سر کند و آن مقدار را هم روی سرش به شیوه ی قبلی با صابون علامت بزنید و دوباره روی زمین دولا پهن کنید و مرتب کنید.
برای گوشه ها لازم نیست چادر را سر کند کافیه اضافه ها را در حالی که ترکی به طرف بالا هست در جاهای خالی قرار داده و دولا برش بزنید البته با در نظر گرفتن مقدار حق دوخت از سه طرف و بعد با توجه به گردی دو قسمت قبل و بعدش این قسمت را هم گرد کنید.
ممکنه بعد از دوختن کمی از آن گوشه ها کم باشه مثلا ۱ یا ۲ سانت با یک آرایش مرتبش کنید تا از بین برود و بعد شروع به چرخ کاری کنید.
مقدار پارچه:
قد کوتاه: عرض ۱۲۰ = ۴٫۵ متر
قد متوسط: عرض ۱۲۰ = ۵ متر
قد بلند: عرض ۱۲۰ = ۵٫۵ متر
قد خیلی بلند: عرض ۹۰ = ۶ تا ۷٫۵ متر
آموزش خیاطی
نکات دوخت:
پارچه ها به عرض ۹۰-۱۲۰-۱۵۰-۱۸۰ در بازار موجود است. برای چادر ساده از عرض ۱۲۰تا۱۵۰ بهتر است استفاده شود.
برای چادر نماز بهتر است که از پارچه هایی از جنس وال یا تترون های مخصوص چادری استفاده شود .
اگر برای استفاده بیرون از منزل باشد از انواع کرپ ها،اسود، …. استفاده کرد .
دقت کنید که درزی که روی کمر قرار گرفته هم تکه ی بال و هم تکه های پایین که اضافه شدن باید از ترکی پارچه باشند.
در واقع درز وسط، هر دو لبه ترکی قرار گرفته و هیچ نیازی به سر دوزی ندارند.
دقت کنید تکه های سه گوشی از راه پارچه برش زده شوند در غیر این صورت در چادرهای مشکی سایه روشن خواهند شد.
لبه ی چادر را میتوانید با دست پس دوز کنید و اگر هم میخواهید با چرخ بدوزید برای جلوگیری از چین خوردن از پایه ی لب تو استفاده کنید.این پایه به چرخهای معمولی هم متصل میشود.
آموزشگاه خیاطی
شما میتوانید با شرکت در دوره های آموزشی آکادمی پارس به یک خیاط حرفه ای تبدیل شوید.