در این مقاله قصد داریم درباره ی تاریخچه طراحی لباس در ایران صحبت کنیم. ایرانیان (پوشش زنان ایرانی از قاجار تاکنون) از بیش از ۱۰ هزار سال پیش دارای تمدن بودهاند. از این رو، ریشهی بسیاری از دستاوردهای بشر را در این تمدن میتوان یافت. برای مثال، نخستین ابزار ریسندگی و بافندگی در غار کمربند، نزدیک بهشهر، یافت شده است که به ۷ هزار سال پیش از میلاد مسیح بازمیگردد. به علاوه، در قدیمیترین بخشهای شهر باستانی شوش، که در خوزستان قرار دارد، سوزنهای سوراخدار پیدا شده است.
برای آموزش خیاطی اینجا کلیک کنید
برای آموزش طراحی لباس اینجا کلیک کنید
شماره تلفن : ۶۶۵۶۵۹۴۰-۰۲۱
تاریخچه طراحی لباس در ایران
شاید برایتان جالب باشد که ایرانیان نخستین مردمانی بودند که کت آستیندار و شلوار(الگوی شلوار راسته ) میپوشیدند. مردمان تمدنهای دیگر، بابلیها، آشوریها، یونانیها و رومیها، شلوار نمیپوشیدند و حتی یونانیها ایرانیان را به خاطر شلوارهای رنگیشان مسخره میکردند.ایرانیان حتی نوعی شلوار ویژهی سوارکاری نیز داشتند که تنگ و چسبان بود و اغلب از چرم ساخته میشد.شلوار در اصل شروال خوانده میشد. عربها آن را سروال نامیدند و جمع آن را سراویل میگویند. در ترکی و کردی نیز شروال گفته می شود.
تاریخچه ی طراحی لباس در ایران
گلدوزی
ایرانیان همواره طرفدار رنگ و نقش و نگار در لباس های خود بودند .نقش زدن بر پارچه و لباس از دیرباز در ایران مرسوم بود. در تابوت سنگی اسکندر که در موزهی استامبول نگهداری میشود، ایرانیان شلوارهایی با پارچههای زیبا پوشیدهاند که طرح دار و گاهی نقشهایی از گلها دارند. گلدوزی در دورهی صفویه به شکوفایی رسید به نحوی که هنرمندان روم شرقی (امپراتوری بیزانس) طرحهای ایرانی(تاریخچه پیدایش مد در جهان ) را بر لباسهای فاخر نقش میزدند.
تاریخچه طراحی مد و لباس در ایران
ابریشم ایرانی
بافتن پارچه از ایران آغاز شد و تا دورهی صفوی از مهمترین فرآوردههای صادراتی ایرانیان بوده است. با آن که بافت ابریشم به چینی ها بازمیگردد، ابریشم ایرانی در دورهی ساسانیان به چنان کیفیت و ظرافتی رسیده بود که چینیها نیز از ایران پارچهی ابریشمی وارد میکردند.برخی از پارچههای ایرانی که ویژهی اسقف ها تهیه شده، هنوز در گنجینههای کلیساهای اروپا نگهداری میشود.