جیب آمریکایی نه تنها به جذابیت دامن میافزاید بلکه آن را کاربردیتر میکند. این نوع جیب به شکل یک برش مورب در جلو دامن طراحی میشود و میتواند محلی مناسب برای نگهداری اشیاء کوچک مانند کلید، تلفن همراه یا دستمال باشد.
در این آموزش خیاطی، شما با روش اضافه کردن جیب آمریکایی به دامن فون آشنا خواهید شد. این آموزش به گونهای طراحی شده که حتی اگر تازه کار در خیاطی باشید، با دنبال کردن مراحل ساده و واضح میتوانید یک دامن فون زیبا با جیبهای کاربردی بدوزید. پس بیایید با هم این پروژه خیاطی را شروع کنیم و با ایجاد این تغییرات کوچک، دامن خود را به یک لباس خاص و منحصربهفرد تبدیل کنیم.
امروز میخوایم دامن فون رو بهتون آموزش بدیم و از اساس اولیه ی دامن استفاده می کنیم، باید بیایم ساسون پیش و پشت رو انتقال بدیم به سمت پایین امتداد بدیم که بتونیم ساسون رو ببندیم و باعث گشادی در دمپای دامن بشود.
دامن فون یکی از پرطرفدارترین و جذابترین مدلهای دامن است که به دلیل طراحی کلاسیک و کاربردیاش، همیشه در مد باقی میماند. این نوع دامن به دلیل شکل A خطی که از کمر به پایین گسترده میشود، به زیبایی هر فرم بدنی مینشیند و به همین دلیل مورد علاقه بسیاری از خانمهاست.
مراحل الگوی جیب آمریکایی دامن فون
قسمت پیش و پشت رو از هم جدا می کنیم، خطی که از انتهای ساسون به دمپا انتقال دادیم برش میخوره و خط ساسون هم برش میخورد.
از قسمت کمر ساسون ها بسته میشه و به قسمت دمپا اضافه میشه.
حالا ساسون از قسمت کمر حذف شد و تبدیل به اوزمان در قسمت دمپای دامن شد، قسمتی که به سمت داخل رفته و زاویه دار شده رو ویرایش می کنیم.
اگر بخواید فون دامن بیشتر شود باید همین مقداری که وسط پا باز شده 2/1 رو بدید به درز پهلو، ولی اگه نخواید که دامن خیلی گشاد و حالت فونش زیاد بشه همین مقداری که ساسون رو از قسمت کمر حذف کردید و به پایین دامن اضافه کردید کافیه.
همین کارو برای قسمت پیش کار هم انجام میدیم.
مرحله ی بعد مدلسازی جیب دامن هست که قراره جیب آمریکایی درب دار باشه.
در قسمت پیش کار در قسمت درز پهلو از قسمت کمر دهانه جیب رو میایم به سمت داخل به اندازه 5 تا 7 سانتی متر روی خط کمر و از درز پهلو علامت میزنیم، برای قسمت ارتفاع جیبمون به اندازه 14 تا 16 سانتی متر به قسمت پایین درز پهلو علامت میزنیم.
برای دهانه جیب خط کش رو به حالت زاویه 90 درجه روی دهانه جیبی که طراحی کردید میذارید، از قسمت پهلو هم همینطور و به اندازه 4 تا 5 سانتی متر میایم به سمت پایین، دهانه جیب می تواند هم حالت صافه باشه و هم حالت زاویه دار.
برای کیسه جیب ما دوتا کیسه جیب احتیاج داریم یکی سجاف جیب و اون یکی پر کننده جیب.
از قسمت دهانه جیب که علامت زدید به اندازه 3 تا 5 سانتی متر به سمت داخل یعنی به سمت مرکز پیش علامت میزنیم و طول کیسه جیب رو می تونید 18 تا 20 سانتی متر در نظر بگیرید و به درز پهلو امتداد بدید.
از این قسمت ما دوتا نیاز داریم یدونه کامل و یدونه بدون دهانه جیب.
حتما حواستون باشه که قسمت کمر رو علامت بزنید که موقع دوخت کارتون راحت تر بشه.
این دامن قسمت پیشش جلو باز هست و دکمه خوره برای این ما باید روی قسمت مرکز پیش رو قسمت روی همگرد و سجاف سرخود براش اضافه کنیم و برای قسمت مرکز پیش به اندازه 2 تا 3 سانتی متر روی همگرد میذاریم بستگی به دکمه شما دارد.
و بعد میایم به اندازه 5 تا 7 سانتی متر سجاف سرخود در نظر می گیریم و در قسمت برش هم این در دولای باز پارچه قرار میگیرد.
اصولا دامن تکنیک دوخت دارد و روی الگو خیلی باهاش کاری نداریم.
الگوی دامن آماده شد و روی پارچه قرارش دادیم، قسمت پشت روی دولای بسته پارچه میوفته و قسمت پیش که روی هم گرد داره روی دولای باز پارچه قرار میگیرد.
وقتی دارید برش میزنید کار رو بالا نگیرید و روی سطح زمین و یا میز برش بزنید، یک سانت اضافه دوخت برای برش کافیه.
مراحل دوخت جیب آمریکایی درب دار
درب جیب حتما باید دوخته بشه چون ما بین سجاف و دامن قرار میگیره، بعد از اینکه دوختید به رو برگردانید و بعد اتو کنید.
درب جیب روی دهانه جیب قرار میگیره و سجافی که براش بریدید هم روی قسمت درب قرار میگیره و دهانه جیب دوخته میشه.
موقع دوخت دهانه جیب رو یک سانت پایین تر از خط کمر بگذارید، بعد از اینکه سه تا لایه رو دوختید روی دوخت یه دوخت نگهدارنده بزنید.
بعد از دوخت باید اتو بشه که کاملا روی کار فیکس بشه.
بعد از اتو قسمت کیسه جیب رو به سجاف جیب وصل می کنیم.
میایم سراغ دوخت روی همگرد دامن باید دوتا تا به سمت داخل بزنید و از رو دوخت بزنید.
برای دوخت و وصل کردن کمر اول باید پیش و پشت رو بهم دیگه وصل کنیم.