آموزش طراحی مد

آموزش طراحی مد

برای آموزش خیاطی اینجا کلیک کنید
برای آموزش طراحی لباس اینجا کلیک کنید
شماره تلفن : ۶۶۵۶۵۹۴۰-۰۲۱

طراحی مد و لباس با شخصی به نام چارلز فردریک ورث (به انگلیسی: Charles Frederick Worth) آغاز شد. وی در قرن ۱۹ میلادی با برچسپ کردن نام خود به لباس هایی که طراحی می کرد بنیان گذار طراحی مد و لباس شد. ورث اولین کسی بود که مشتریان خود را قانع می کرد که لباس هایی را که طراحی و اجرا کرده بپوشند. این یعنی اولین حضور یک طراح مد و لباس که فرانسوی ها برای او انتخاب کردند. درسالهای ۱۸۵۰ میلادی خیاط خانه ها از نقاشان برای نقاشی لباس ها استفاده می کردند. نقاشان لباس ها را بر تن مشتری ها به تجسم در آورده و بر روی کاغذ ترسیم می کردند و این اولین طراحی های مد و لباس در دنیا بود.

طراحی مد و لباس سه دسته کلی دارد:

• دوخت های سفارشی

• تولیدات ماشینی

• تولیدات انبوه

در دوخت های سفارشی که تا سالهای ۱۹۵۰ میلادی بر اساس نیاز مشتری و افراد خاص صورت می گرفت . این سفارشات طبق اندازه های افراد انجام می شدند و در مواردی افراد خاص و مرفه می توانستند سفارش لباس دهند . از ۱۹۵۰ میلادی تا به امروز هنوز دوخت های سفارشی انجام می شود و بسته به افراد قیمت های این لباس ها و طراحی های مد متفاوت است.
آموزش طراحی مد
آموزش طراحی مد
تولیدات ماشینی حد فاصل دوخت های سفارشی و تولیدات انبوه هستند. این تولیدات با اینکه برای افراد خاص تولید نمی شوند ولی چون در نوع طراحی لباس و همچنین برش و دوخت دقت زیادی به خرج می رود به نسبت تولیدات انبوه دارای قیمت بیشتری هستند. معمولا مد هایی که در جامعه دیده می شوند در این تولیدات قرار دارند. یعنی طراحان مد و لباس در این طبقه به طراحی مد می پردازند که گاهی این طراحی مد تمام دنیا را در بر می گیرد و در همه جا خواهانی خواهد داشت. معمولا در تولیدات ماشینی لباس ها به لباس های فصلی تقسیم بندی می شوند و به عنوان مد های فصلی ارائه می گردند که البته این لباس ها دارای قیمت بالاتر از تولید انبوه هستند.

تولیدات انبوه به آن دسته از لباس هایی که اکثریت مردم از آن استفاده می کنند گفته می شود. صنعت مد دنیا در تولیدات انبوه دارای بازار فروش خوب است. در این تولید نیز مد گرایی برای طراحان مد و لباس دنیا درآمد خوبی را در بر دارد. در این تولیدات از پارچه های ارزان قیمت و همچنین کپی برداری از طرح و نقش پارچه های استفاده شده در تولیدات ماشینی استفاده می شود. در این تولیدات حتی به راحتی لباس های از مد افتاده نیز به فروش می رسند .

آکادمی ها و آموزشگاه های معتبر دنیا که برای طراحی لباس ذکر شدند نیز به اموزش طراحی مد و نوآوری های دنیای مد می پردازند.

از زمینه های طراحی مد و لباس می توان به لباس زنانه (روز- شب – زیر ) لباس مردانه (روز – شب ) لباس های کودکان، لباس های جین و لی، لباس های ورزشی، لباس های بافتنی، لباس عروس و حتی زیورآلات و لوازم تزییینی اشاره کرد.

صنعت مد در جهان پسشرفته چشمگیری داشته و کشور هایی همچون فرانسه، ایتالیا، انگلستان، ایالات متحده امریکا و ژاپن توانسته اند جز برترین های مد و طراحی لباس باشند.

آموزش طراحی مد
ایرانی ها نیز توانسته اند در طراحی مد و لباس برای خود جایگاهی هنری و خوب داشته باشند. اولین طراح مد و لباس ایرانی سرکار خانم زینت جهانشاه که تحصیلات خود را در زمینه خیاطی و روش برش بر روی مانکن را در آکادمی بین المللی “لته فراین” آلمان و زیر نظر “پیر بالمن” طراح معروف مد و لباس به پایان رساند. وی با مهارت های طراحی مدرن و خیاطی اقدام به افتتاح لباس فروشی و خیاط خانه ای کرد که در عرض کمتر از سه ماه توانست یک شو لباس زنده ازه طراح های خود ارائه دهد.

در طراحی مد و لباس هنرمند طراح سعی بر این دارد که با ترکیب خطوط برش خورده لباس و نوع رنگ و بافت پارچه انتخابی یک طرح با شکلی مناسب را به جامعه نشان دهد. طراح مد و لباس به طراحی لباس هایی می پردازد که با توجه به کاربرد آن ها به دوزندگان خط کاری داده و الگو می دهد.

طراحی مد و لباس در قرون ۱۷، ۱۸ و ۱۹
در قرن ۱۷، مد بیش از همه به روش زندگی و به سختی به شیوه ی پوشش مربوط می شد. در حقیقت، فرانسوی ها هنوز عبارت «mode devie» را بر مبنای «روش زندگی» به کار می برند. مد بر نوع رفتاری که مقبول بود، نوع پوشاک و آن چه قابل گفتن بود حکمرانی می کرد.

شاهزادگان، افراد خوش پوش، زیبا شناسان، لوئیس چهاردهم، بیوبرومل، بودلا، به سادگی با استفاده از لباس هایی که برازنده شان بود آنها را بعنوان مد دیکته می کردند. در فرانسه که تحت نظر امپراطور دوم، تایید قدرت ها، یک انگلیسی به نام چارلز فردریک ورث برای اولین بار قوانین خیاطی عالی پاریس را تدوین نمود.

از اواخر قرن ۱۸، مجله های مد نقش مهمی را در تشکیل و هدایت ذائقه عمومی برعهده داشتند. وقتی در سال ۱۸۹۰ عکس نیز به آنها اضافه شد، اثرگذاری آنها بیشتر شد. در شهرهای سراسر اروپا حتی در مسکو، مردم برای آخرین مسائل پاریس سر و دست می شکستند. هنرپشیه های زن، زنان زیبارویی که در این مجلات به تصویر کشیده می شدند در حقیقت مدل های مد روزگار خود بودند.

تا اواخر قرن ۱۹، زنان در زیر لباس خود لباس زیر می پوشیدند این لباس های زیر راه کسب درآمدی برای تجار کم بضاعت بود. برای مدت مدیدی زنان برای پوشش پایین تنه خود در زیر لباس چیزی نداشتند هرچند شلوارک هایی که در قرن ۱۶ پدید آمده بودند، به طور گسترده ای در قرن ۱۹ استفاده می شدند. آنها دلیلی بودند بر پیروزی تواضع و بهداشت و نیز بیانی بر استقلال؛ چرا که برای اولین بار مردان تنها کسانی نبودند که شلوار می پوشیدند.

در اواخر قرن ۱۹ افق گسترده تر شدند و این امر در آخر رشد همه جانبه ارتباطات و تحول های حمل و نقل بود چرا که این موضوع باعث تسهیل مسافرت در داخل و خارج می شد. در سال ۱۸۷۸، ۱۸۸۹ و ۱۹۰۰ نمایشگاه های جهانی در پاریس برپا می شدند سودآورترین تجارت، تجارت در بخش تجملات بود که شامل هزار و یک شغل جانبی که مورد توجه عامه مردم بود می شد. نیاز روزانه همین مردم توسط فروشگاه های بزرگ پاریس تامین می شد.

با در نظر داشتن استثناء برای دوره های دایرکتور(Directore) و امپایر(Empire) که به طور مختصر سبک باستانی در آنها ارائه شده پوشاک زنان همان شکل ساعت شکلی برای مدت چهار قرن حفظ نمود. بدن به دو قسمت نامساوی تقسیم شده بود که با یک کُرست(Corset) در قسمت سینه مشخص شده است.

بین ۱۸۷۰ تا ۱۹۰۰ از روزهای اوج چارلز روث تا قوانین محتاطانه آخرین طرح بزرگ قرن ۱۹، ژاکوس دویست J. Doucet ظاهر زنان پیرو مد خیلی کم تغییر کرد. استفاده از انواع چین ها بود که با آن بین لباس فصول مختلف فرق ایجاد می کردند این لباس های فوق العاده بر ریزه کاری، بعنوان لباس سبک«Topissie» یا سبک مبل و پرده شناخته می شوند.

علاوه بر هنرمند بودن، طراحان بزرگ قرن ۲۰ نمی توان از نیاز به شوک وارد کردن، چشم بپوشند تا این که چیزی جدید برای فروش تولید کنند. البته اگر بخواهند جذابیت خود را حفظ کنند با این حال در آن زمان، ناامیدی مداوم از تغییرات بنیادی که امروزه در درون سیستم حاضر برای مد حیاتی است، قابل تصور نیز بود. با این حال در سال ۱۹۰۸ با ظهور پایروت(Poiret) نقطه عطفی حاصل شد چهار سال چنگی که شبیه خودکشی بود و سپس متزلزل کردن بنیان دنیا باعث تکمیل قطع رابطه با گذشته شد، مد برای اوج گرفتن آماده بود.

آموزش طراحی مد

در ادامه مقاله طراحی مد از آکادمی پارس همراه شما هنردوستان عزیز هستیم.اگر خلاق و عاشق مد هستید، این کار مناسب شماست
آموزش طراحی مد
طراحی مد

آموزش طراحی مد

طراحی مد ، هنر استفاده از طراحی و زیبایی شناسی در تولید پوشاک ، کیف ، کفش و زیورآلات است . طراحی مد تاثیر گرفته از فرهنگ‌ها و آداب و رسوم جوامع مختلف بوده و به اندازه همین تفاوت‌های فرهنگی دارای تنوع بالایی است . تاریخچه رسمی طراحی مد و لباس به ابتدای قرن نوزدهم زمانی که طراحان به طراحی لباس برای مجالس اشرافی می پرداختند بر می گردد.

به هنرمندانی که در زمینه پوشاک، کفش ،کیف، زیورآلات وغیره با طرح‌های ابداعیشان تاثیر بسزایی در صنعت مد در یک دوره خاص زمانی دارند، «طراح مد و لباس » گفته می‌شود . طراح مد و لباس مدل های لباسها ، کفش ها، کیف ها و … را طراحی می کند. طرح های او یا بدیع و نو بوده و یا اینکه با طرح های موجود در بازار بوجود فرق دارد . هر طراح مد و لباس حرفه ای معمولا در بخش خاصی تخصص دارد مثلا در زمینه لباس های مجلسی، لباس های مردانه ، لباس های زنانه ولباس های ورزشی و….

آموزش طراحی مد

طراح مد و لباس باید دید خوبی نسبت به رنگ ها و اشکال داشته و در هنر دوخت و برش توانمند باشد . او باید از آخرین تغییرات در دنیای مد مطلع باشد و جامعه خود را به خوبی بشناسد و از نیاز ها و علایق مردم جامعه خود آگاه باشد تا بتواند طبق سلیقه و متناسب با نیاز و علایق آنها مدهای زیبا و مورد پسندی را ارائه دهد .

برخی از طراحان مد و لباس به صورت فردی و برخی به صورت تیمی کار می کنند . مشتریان آنها باهم فرق دارند . گاهی یک فرد خاص (مثل یک بازیگر، ورزشکار، سیاستمدار،خواننده و…) به صورت دوخت سفارشی و گاهی عموم مردم، مشتریان آنها می باشند . برخی از طراحان لباس وارد حوزه سینما و تلویزیون می شوند و به طراحی لباس برای بازیگران می پردازند .

طراح مد و لباس اگر در استخدام جایی باشد، مطابق با ساعت کاری معمول فعالیت می کند. ولی طراحان لباس مستقل ساعت کاری معین و منظمی ندارند. آنها گاهی باید ساعت ها به صورت فشرده کار کنند تا بتواند طبق زمانبندی سفارشات مشتریان را تحویل دهند.

محل کار طراح مد و لباس معمولا در دفاتر کاری یا کارگاه ها می باشد ولی گاهی باید برای ملاقات با تولیدکنندگان یا مشتریان خاص نزد آنها می رود . طراح مد و لباس در صورت لزوم برای رسیدن به ایده های جدیدو آگاهی از علایق افراد و دیدن جدیدترین مدها باید به گالری های هنری، نمایشگاه های مد و لباس و سایر مکان های مرتبط در کشور و یا حتی سایر کشورها برود .

آموزش طراحی مد
شغل طراحی مد و لباس در کشور ما هنوز به درستی تعریف نشده و تولید کنندگان پوشاک و مسئولین دولتی به اندازه کافی به آن بها نمی دهند . در کشورهای غربی این شغل یکی از مهم ترین و پردرآمدترین مشاغل محسوب شده و تبدیل به یک صنعت شده است . در ایران به دلیل وجود محدودیت های دینی در بحث پوشش ، وجود طراحان مد و لباس توانمند که بتوانند متناسب با فرهنگ و آیین ما طرح های نو و جذابی را ارائه دهند، بسیار ضروری است . البته طراحان و شرکت های طراح معدودی در کشور فعالیت می کنند، اما نسبت به نیاز بازار ایران و طرح های متنوع و جذابی که از سوی سایر کشورها وارد کشور ما می شوند، بسیار محدود و ناکافی هستند.

در سال های اخیر نمایشگاه های مختلف مد و لباس در ایران برگزار شده است که متاسفانه فاصله زیادی با نیازهای موجود در بازار مد کشور داشته اند. در بسیاری از آنها محصولات ارائه شده، به نمایش چند مدل چادر و مانتو ی محدود خلاصه شده است. بخش بزرگی از بازار مد و لباس در دنیا به پوشاک مردان، کودکان، کیف و کفش، زیورآلات و … مربوط می شود که تقریبا همه آنها در بازار مد و لباس داخلی، نادیده گرفته شده اند.

در ادامه با وظایف ، دانش و مهارت مورد نیاز ، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، بازارکار و فرصت شغلی، میزان درآمد طراح مد و لباس و برخی از طراحان مد و لباس معروف و موفق آشنا می شوید.

آموزش طراحی مد
وظایف طراح مد و لباس:

تحلیل و پیش بینی علایق و سلایق آینده مردم در حوزه نوع پارچه ها، رنگ ها و اشکال

کشیدن طرح های لباس ها، کفش ها و … به صورت دستی یا با کمک نرم افزار های کامپیوتری

انتخاب رنگ، پارچه ، لوازم تزئینی و سبک مناسب برای هر طرح(لوازم طراحی لباس)

تهیه نمونه های اولیه

تخمین هزینه مواد و تولید

یافتن تامین کنندگان مواد اولیه

نظارت بر تولید طرح ها

ارائه نمونه ها به افراد و مراکز مرتبط مانند سرمایه گذاران، تولید کنندگان و…

دانش و مهارت مورد نیاز:

طراح مد و لباس مسیر ایرانیخلاقیت – از عناصر اصلی برای رسیدن به ایده ها و طرح های جدید، داشتن خلاقیت است.

دید مناسب نسبت به رنگها، زمینه ها و اشکال

اطلاع از ویژگی های مواد، پارچه ها، چگونگی کاربرد آنها و فرایند تولید انواع پوشاک

مهارت های طراحی و فنی مانند دوخت و برش

مهارت های ارتباطی مناسب و توانایی بررسی گرایش ها و تمایلات مشتریان

توانایی استفاده از برنامه های طراحی کامپیوتری

توانایی کار تیمی – برای همکاری با تولید کنندگان، مشتریان و…

شم تجاری – به خصوص برای طراحانی که به صورت آزاد و مستقل کار می کنند.
آموزش طراحی مد

طراحی مد

تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل:
برای ورود به این شغل، علاقمندان باید دانش و تخصص لازم را کسب کنند. بنابراین می توانند یا در رشته های مرتبط موجود در دانشگاه های کشور شامل طراحی لباس در علمی و کاربردی و طراحی لباس در گروه هنر تحصیل کنند و یا در آموزشگاه های آزاد دوره های طراحی مد و لباس را بگذرانند.

دانش آموزانی که به این شغل علاقه زیادی دارند، می توانند پس از گذراندن سال اول متوسطه وارد رشته طراحی و دوخت در فنی و حرفه ای شوند و در صورت تمایل در دانشگاه ادامه تحصیل دهند.

کسب تجربه و داشتن ایده های نو و خلاقانه از مولفه های اصلی یک طراح مد و لباس موفق است.

بازارکار و آِینده شغلی طراحی مد و لباس :

طراح مد و لباس می تواند در انواع شرکت های طراحی، تولید و عرضه پوشاک ، کیف و کفش، زیورآلات و… استخدام شود. همچنین می تواند به صورت آزاد و مستقل کار کند. در صورت داشتن تجربه، تبحر و سرمایه کافی نیز می تواند شرکت های طراحی یا تولید لباس راه اندازی کند.

طراحان مد و لباس در کشور با مسایل و مشکلاتی روبرو هستند که برخی از آنها عبارتند از :

نبود جایگاه مناسب و تعریف شده برای شغل طراحی مد و لباس در کشور

نبود ارتباط مناسب بین طراحان و تولیدکنندگان

نبود قانون کپی رایت برای طراحان

عدم حمایت کافی طراحان از سوی مسئولان

کپی برداری از بسیاری از نمونه کارهای خارجی برای طراحی های داخلی و بومی

نبود امکان ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی در رشته طراحی لباس در خصوص وضعیت بازارکار و میزان استخدام طراح مد و لباس در ایران آمار دقیقی در دسترس نمی باشد. با توجه به مشکلات ذکر شده در این حوزه و روند فعال روبه رشد مدها و مدل های خارجی، شاید بتوان گفت شرایط کار در این حوزه در ایران کمی سخت و نیاز به انگیزه، تلاش و پشتکار زیادی دارد. البته حمایت های سازمان ها و بخش های مسئول در این بخش، در رفع مشکلات و بهتر شدن بازارکار آن، بسیار موثر است.

شغل طراحی مد و لباس_استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان عبارتند از :

آمریکا – پیش بینی می شود بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ در آمریکا میزان استخدام طراحان مد رشدی نداشته و تغییری نخواهد کرد. این درحالی است که متوسط میزان رشد برای همه مشاغل حدود ۱۴ درصد خواهد بود.

استرالیا – میزان استخدام در این شغل در استرالیا در بازه زمانی ۵ سال گذشته در مقایسه با رشد متوسط همه مشاغل (۱۰٫۲ درصد)، ۲۷ درصد رشد داشته است. برای سال های آینده نیز میزان رشد زیادی برای این شغل در استرالیا پیش بینی شده است.

میزان درآمد طراح مد و لباس در برخی از کشورهای جهان عبارتند از :

آمریکا – متوسط درآمد سالیانه در سال ۲۰۱۰، ۶۴٫۵۳۰ دلار (متوسط درآمد همه مشاغل ۳۳٫۸۴۰ دلار) و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۶۵٫۳۰۰ دلار بوده است.

استرالیا – میزان درآمد سالانه حدود ۵۷٫۶۰۰ دلار ( قبل از کسر مالیات) می باشد.

انگلستان – میزان درآمد سالانه برای افراد تازه کار حدود ۲۴٫۳۰۰ دلار و برای افراد با تجربه بین ۳۴٫۰۰۰ تا ۹۱٫۰۰۰ دلار و یا بیشتر می باشد. طراحان مستقل و آزاد هم با توجه به نوع کارشان، درآمدهای متفاوتی دارند.

شخصیت های مناسب این شغل:

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

شخصیت های مناسب این شغل بر اساس شخصیت شناسی:

INFJ: این تیپ شخصیتی در خلق آثار منحصر به فرد با کمک خلاقیت و ایده های خود توانا است. او با هنر می تواند خود را ابراز و اغلب بر دیگران تاثیر بگذارد. کار به صورت مستقل و داشتن کنترل روی آن، از موارد مهم برای این تیپ شخصیتی می باشد.

ENFP: این تیپ شخصیتی از فرآیندهای خلاق و چالشی لذت می برند به خصوص اگر با دیگران در ارتباط باشند. هر چه شرایط و محیط کار منعطف تر باشد، برای آنها مطلوبتر است. آنها به تنهایی و مستقل هم به خوبی می توانند کار کنند ولی باید با دیگران تبادل نظر داشته باشند.

ISFP: این تیپ شخصیتی کار با دست و استفاده از حواس پنجگانه خود در کار را دوست دارد. او به کارهای منعطف و به دور از ساختار و مقررات زیاد علاقه دارد.

برخی از طراحان مد و لباس معروف:

چارلز فردریک ورث : اولین طراح لباس جهان با دوختن برچسب نام خود به لباس‌ هایی که طراحی می‌کرد زمینه ساز شروع طراحی مد در دنیا شد.

دومنیکو دلچه و استفانو گابانا – طراحان مد و لباس مشهور آمریکایی و موسس برند D&G. برخی از افرادی که برای آنها لباس طراحی کرده اند عبارتند از : ژیسل بوندچن، مونیکا بلوچی، ایزابل روسلینی، کایلی مینوگ، نیکول کیدمن، دمی مور و …

بیژن پاکزاد – طراح و تولیدکننده سرشناس ایرانی-آمریکایی لباس‌های مردانه و عطر و ادکلن و دارنده برند بیژن. برخی از کسانی که او برایشان لباس طراحی کرده بود عبارتند از : محمدرضا پهلوی، باراک اوباما، جورج بوش، بیل کلینتون، پوتین، مایکل جردن، تام کروز، شهرام ناظری و…

پگاه انواریان – طراح مد ایرانی – آمریکایی و دارنده برند مشهور انواریان در آمریکا

جیانی ورساچه – طراح مد ولباس ایتالیایی و موسس و صاحب برند ورساچه

سسیلیا کاسینی – دختری ۱۰ ساله، کوچک ترین طراح مد و لباس دنیا و طراح لباس کودک

با دوره طراحی لباس آکادمی پارس آشنا شوید(کلیک کنید)
آموزش طراحی مد
مطالب را با دوستان خود به اشتراک بگزارید

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره آموزش طراحی لباس